James Bond is villanyautóra vált

2019.03.14. 15:30

Már az előző Bond-moziban is egyedi autót készítettek a produkció számára: a DB10, a későbbi V8 Vantage prototípusa kifejezetten a filmhez készült. Ugyanígy készül valami a következő folytatás számára is – a legfontosabb különbség, hogy James Bond újabb Aston Martinja már elektromos lesz.

Tulajdonképpen már a Spectre-ben szerepelt egy részben elektromos típus: a DB10-essel egy üldözési jelenetben szereplő Jaguar C-X75 komplikált, benzin-elektromos hibrid hajtásrendszere már ezt a műszaki irányt képviseli. Ám a következő filmet rendező Cary Joji Fukinaga állítólag olyan elkötelezett zöld, hogy villanyautón kívül más szóba sem jöhetett a forgatáshoz.

Az Aston Martin egy ideje már dolgozik egy ilyen járművön: a négyajtós Rapide következő generációja már tisztán elektromos hajtáslánccal készül, bár nem tudni, hogy ezt, vagy egy egyedi prototípust használ-e majd a 007-es az új filmben. A szériamodell, amelyből összesen 155 példányt terveznek előállítani, 610 lóerős lesz, 4 másodpercen belül gyorsulhat százra, és 65 kWh-s akkucsomagja 320 km körüli hatótávot tesz lehetővé.

A filmbeli autóba persze nem csak elektromos hajtás kerül, de mindenféle más trükkös készülék is – ahogy megszoktuk, Q és részlege jóvoltából. A filmet, amelyről egyelőre még alig tudunk biztosat, a tervek szerint 2020-ban mutatják be, és a Spectre-hez hasonlóan Daniel Craig és Léa Seydoux játssza majd a főhőst és női partnerét.