Legalább fél évet késik a VW Golf

2019.03.14. 07:18

Korábban úgy tűnt, hogy már az idén ősszel bemutatkozhat a Volkswagen Golf nyolcadik generációja a Frankfurti Autószalonon, ám erre mégsem kerül sor. A hivatalos magyarázat szerint azt szeretnék, ha osztatlan figyelmet kapna a cég új elektromos modellje, az I.D. Más forrásból azonban a Golf műszaki problémáiról hallani.

A német sajtó szerint a nyolcas Golf fedélzeti elektronikájának fejlesztésénél ütközött váratlan műszaki problémákba a Volkswagen, ez állhat a halasztás hátterében. A halasztás tényét bejelentő Jürgen Stackmann, a VW márka marketing-igazgatója azonban azt mondta, egyszerűen biztosítani szeretnék az új Golfnak a figyelmet, amit megérdemel, és Frankfurtban az I.D. áll majd a VW stand középpontjában, így ott erre nem lenne lehetőség.

A tényen persze mindez nem sokat változtat: 2020 tavasza előtt aligha mutatják be a Golf következő generációját. A típusról egyébként már most is tudni lehet, hogy olyan radikális változásokon esik át, amilyeneket az 1991-es harmadik generáció óta nem láttunk. Így teljesen digitális műszerezettséget kap, és méretben is felzárkózik a C szegmens többi versenyzőjéhez: várhatóan több mint 20 centivel lesz nagyobb jelenleg kapható Golfnál.

Az aktuális Golf iránti érdeklődés az utóbbi években ha lassan is, de csökkenni látszik: tavaly 445 ezer ilyen autót adtak el, amiből közel 30 ezer volt elektromos hajtású.