Két nap alatt két teherautót is fogott a hírhedt karolinai híd

2019.03.17. 09:33

Hiába az évek óta tartó hírnév, hiába ismerik még a világ túlfelén is, továbbra is egymás után akadnak fent a teherautók a hírhedt durhami aluljáróban. Februárban volt egy olyan hét, amikor ketten is ledaráltak ott egy-egy teherautót.

g e

A 11 láb 8 hüvelyk (3,5 méter) magas híd baleseteit még 2008-ban kezdte dokumentálni egy Jürgen Henn nevű helyi, akinek feltűnt, hogy több teherautó akad fent a karolinai város vasúti hídján, pontosabban az azt előrejelző karón. Henn egy honlapot és egy YT-csatornát tart fent a témának, az ott dokumentált balesetek alapján ez a februári volt a híd 142. fogása:

Hasonlóan járt másnap a 143. áldozat is, aki a szokásos utat járva előbb a figyelmeztető táblákat nem vette észre, majd a doboz közepéig betolta magát a karó alá. 

Henn szerint a legtöbb áldozat bérelt teherautóval jár, azaz azok közül a sofőrök közül kerül ki, akik ritkán vezetnek ekkora teherautót, és egyszerűen nem jár a fejükben, hogy figyeljenek a magasságra. Részben ezért van, hogy havonta átlag legalább egy teherautó fennakad. Van remény? A vasúti sínt nyilván nem fogják megemelni, ahogy az utat se tervezik mélyíteni, így a legtöbb, ami tehető már megtették a táblákkal.