A Fiat beígérte a városi Teslát

2019.03.19. 15:50

Az információ nem csupán pletyka: Olivier Francis, a Fiat marketingigazgatója beszélt az újdonságról, és eléggé meredek dolgokat is mondott.

„Teljesen elektromos lesz. Mint egy Tesla, csak városi használatra. És csodálatos stílusa lesz: olaszság és édes élet egy villanyautóban.” - mondta, majd azt is hozzátette, hogy az elektromos 500-ast kifejzetten prémium-terméknek szánják.

Az új modellt Európában gyártják majd, és várhatóan jóval fejlettebb hajtáslánc kerül bele, mint az eddig ismert 500e-be, amely csak Észak-Amerikában volt kapható, (ahonnan az utóbbi években számolatlanul hozták át a használt példányokat Európába) egy Nissan Leaf áráért. Azt nem tudni, hogy a következő villany-500-as olcsóbb lesz-e, de az valószínű, hogy a jelenlegi modell 130 km-es (EPA) hatótávjánál többet tud majd.

Nem meglepő egyébként, hogy a Fiat is elektromos modellt készül bemutatni Európában. 2020 és 2022 között az 50 g/km-nél kevesebb szén-dioxidot kibocsátó autók a flottaátlag-számításba nagyobb súllyal számítanak bele, mint több üzemanyagot égető társaik. Azaz segítenek majd, hogy az autógyárak hozhassák a brutálisnak ígérkező 95 g/km-es kibocsátási átlagot, és ezt a lehetőséget aki csak tudja, kiaknázza majd.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.