Számítógéppel spórolna euró-milliárdokat a BMW

2019.03.20. 16:50

A BMW-nél hatalmas spórolásba kezdtek, hogy visszanyerjék a cég nyereségességét. Ezúttal azonban nem csak az ilyenkor szokásos eszközökhöz, például a választék egyszerűsítéséhez folyamodnak.

bmw3d

Az új trükk a típusfejlesztés átalakítása és lerövidítése, amit a számítógépes szimulációk arányának növelésével szeretnének elérni, a valóságban is megépített prototípusok rovására. Ha megvalósul a terv, akkor 2024-ig mintegy 2500 méregdrága, egyedi prototípus elkészítése válik szükségtelenné, amelyeket az eddig alkalmazott fejlesztési módszerek megköveteltek volna. Az új eljárás elméletben akár a harmadával is csökkentheti a fejlesztésre szánt időt.

A BMW már a 2018-as évet is a korábbiaknál gyengébb pénzügyi eredményekkel zárta. A nyereséghányaduk 7,2%-ra csökkent, és az idei évre sem ígérnek jobbat, pedig korábban a 8% feletti értékek voltak jellemzők. Ráadásul a cég pénzügyi igazgatója szerint a piac jelenleg túl változékony ahhoz, hogy megbízhatóan előre lehessen jelezni a cég pénzügyeinek alakulását. Példaként a Brexitet említette, és az nemzetközi kereskedelem feltételeinek változásait.

Az új költségcsökkentési lépésektől jelentős mérleg-javulást várnak: 2022 végéig mintegy 12 milliárd eurót spórolhat meg a BMW saját számításai szerint, nagyrészt a modellfejlesztés átalakításával.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.