Váratlan újdonság a BMW-től

2019.03.20. 13:19

Míg a Mercedes szemrebbenés nélkül lemásolta az X6-ost, a BMW most némi késéssel a Mercedes CLA megfelelőjét állítja elő, legalábbis erre enged következtetni az újdonság neve.

bmw2gcpvo

Az idei Los Angeles Auto Show-ra ígért új BMW-t ugyanis 2-es Grand Coupénak hívják, ami a gyártó névadási szabályai alapján kompakt négyajtós kupét jelent. Az egyetlen előzetes kép alapján az is egyértelmű, hogy ez valami más, mint a Kínában forgalmazott fronthajtású 1-es szedán. Itt van harmadik oldalablak, és ha lehetséges, a tető íve a csomagtartó pereméhez még közelebb ér véget.

Van persze néhány bizonytalan részlet is. A 2-es szám alkalmazása alapján nem lehetetlen, hogy ez az autó hátsókerék-hajtású marad, miközben azt már évek óta biztosan tudjuk, hogy a következő 1-es sorozattal áttérnek a fronthajtásra. Ám ezeknek a kérdéseknek a tisztázására van idő, hiszen a Los Angeles Auto Show novemberben lesz, a szériaváltozat piaci bevezetésének kezdetét pedig 2020 tavaszára ígérik, azaz még fél évig legfeljebb előzetesek formájában hallhatunk az új BMW-ről.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.