Elkészült a szögletes kínai Volvo

2019.03.21. 16:10

Mostanra a Volvo tulajdonosa, a Geely is ott tart, hogy a svéd gyártó műszaki megoldásaira igazán korszerű, és formailag is érdekes modelleket építenek. Már csak a névadási módszerükön kéne csiszolni, de ami azt illeti, ezen a téren sincsenek nagyon lemaradva például a német luxusautó-gyártóktól.

Ezt a jellegzetes, derékszögű élekkel dekorált formatervet már láttuk tavaly tavasszal, de akkor még a Concept Icon nevű tanulmányautón, amelynek több volt az elnagyolt, irreális részletmegoldása. A sorozatgyártáshoz meglepően keveset változtattak rajta. Nagyobb felületűek lettek a lámpák, csináltak helyet a rendszámtábláknak, kisebbek lettek a felnik és ballonosabbak a gumiabroncsok, de az autó karakterén nem változtattak érdemben.

Az SX12-nek keresztelt típus műszaki alapjai ugyanazok, amelyeket a Volvo XC40-ből már ismerhetünk, sőt, az 1,5 literes háromhengeres turbós benzinmotor is ugyanaz, bár itt a teljesítménye 177 lóerő lesz. Úgy tudjuk, hogy az autót az áprilisi Sanghaji Autószalonon mutatják be élőben is, alighanem akkor derülnek ki az olyan részletek is, mint az autó ára.