Elkészült a szögletes kínai Volvo

2019.03.21. 16:10

Mostanra a Volvo tulajdonosa, a Geely is ott tart, hogy a svéd gyártó műszaki megoldásaira igazán korszerű, és formailag is érdekes modelleket építenek. Már csak a névadási módszerükön kéne csiszolni, de ami azt illeti, ezen a téren sincsenek nagyon lemaradva például a német luxusautó-gyártóktól.

Ezt a jellegzetes, derékszögű élekkel dekorált formatervet már láttuk tavaly tavasszal, de akkor még a Concept Icon nevű tanulmányautón, amelynek több volt az elnagyolt, irreális részletmegoldása. A sorozatgyártáshoz meglepően keveset változtattak rajta. Nagyobb felületűek lettek a lámpák, csináltak helyet a rendszámtábláknak, kisebbek lettek a felnik és ballonosabbak a gumiabroncsok, de az autó karakterén nem változtattak érdemben.

Az SX12-nek keresztelt típus műszaki alapjai ugyanazok, amelyeket a Volvo XC40-ből már ismerhetünk, sőt, az 1,5 literes háromhengeres turbós benzinmotor is ugyanaz, bár itt a teljesítménye 177 lóerő lesz. Úgy tudjuk, hogy az autót az áprilisi Sanghaji Autószalonon mutatják be élőben is, alighanem akkor derülnek ki az olyan részletek is, mint az autó ára.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.