Már az idén jön az új Škoda Octavia

2019.03.22. 16:09

A Volkswagen Golffal szemben, amelyet csak jövőre mutatnak be, a Škoda állítólag már az idén ősszel, a Frankfurti Autószalonon bemutatja az Octavia következő generációját, sőt, úgy hallani, a forgalmazást is megkezdik még az idén.

octavia pv

A típusról egyelőre kevés konkrétum ismert, de úgy tudjuk, hogy egyértelműen nagyobb lesz a jelenleg futó modellnél, hogy kevésbé zavarja az új családi ötajtós, a Scala eladásait.

Az Octavia továbbra is az MQB platformra épül, és nem a kisebb és olcsóbb modellek számára kialakított MQB A0 rendszerre. Ez a gyáriak szerint is több lehetőséget jelent a tervezők számára – ítt például rendelkezésre áll a több lengőkaros szabvány futómű a drágább változatok számára.

octa60

Az első, Octavia néven forgalmazott modell egyébként épp az idén 60 éves – nyilván ez az egyik oka, hogy a Škodánál igyekeztek még az idén bemutatni a legújabb generációt.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.