Az előzetes alapján egy jó film közeleg John DeLorean-ről

2019.03.24. 07:57

Kiadtak egy előzetest a nyáron érkező John DeLorean-dokuról, amiben a felmaszkírozott Alec Baldwin játssza majd a vegyes emlékezetű cégvezért. A közismert életút erős alap és ez a két és fél perc alapján úgy tűnik, jó érzékkel nyúlt hozzá az alig ismert rendezőpáros.

Az előzetes után két dolog merül fel. Az egyik, hogy ugyanezzel a sminkkel Baldwin akár Carlos Sainz-t is eljátszhatná, a másik, hogy ha már sikerült leszerződtetni a produkcióhoz, a játékfilmes jelenetekkel felütött dokumentumfilm helyett készülhetett volna film is a Framing John DeLorean-ból. Nézőbarát műfaj ez is, csak nem szeretik a mozik, DeLorean története viszont van annyira érdekes, hogy elvigyen egy játékfilmet.

delorean.png

John DeLorean nevét a sirályszrányas, szálcsiszolt rozsdamentesacél-lemezes furcsaságról ismeri a világ, pedig a részben magyar származású zseninek volt élete a DMC-12 előtt és után is. Évekig vezette a Pontiac-et, a Chevroletet; neki köszönhető többek közt a Pontiac GTO, majd miután kidobták a General Motors-tól, alapított és elnevezett magáról egy autómárkát, ami rövid élete alatt egyszerre tette világszerte ismerté a nevét és vitte csődbe. 

A DMC utáni évek messze nem voltak annyira dicsők, mint az addigiak. DeLorean a pénzvesztésből a drogbizniszbe menekült, és csúnya lebukása után ugyan egész simán megúszta a lebukást, az utolsó harminc éve már inkább a szegénységről és a jelentőségvesztettségről szólt. Don Argott és Sheena M. Joyce rendezők ezt az életutat követik végig érintett megszólalók, például DeLorean gyerekein és Baldwin játékán keresztül. Premier június 7-én.