Ismét pickup készül a Škodánál

2019.03.25. 16:40

Az sem egyértelmű, hogy a Volkswagen számára megéri pickupot tartani a kínálatban, az meg végképp nyilvánvaló, hogy a Škodának semmi szüksége ilyesmire. Ám a diákok fantáziáját ez nem állította meg: terveztek egy platós változatot a Kodiaq-ból.

A Škoda Academy 17 és 20 év közötti diákjai kapták azt a feladatot – vagy inkább lehetőséget – hogy tervezzenek valamit, ami aztán a cég valamelyik termékének átalakításával megvalósítható. Ezúttal a Kodiaq lett az alap, de a narancssárga platós jármű mintha ujjal mutogatna a Felicia Funra, amely talán minden idők legbátrabb szériagyártású Škodája volt.

Egyelőre csak néhány előzetest mutattak az autóról, amelyekből épp csak annyi derül ki, hogy a Kodiaq-nak ez a változata csupán kétajtós lesz, viszont hatalmas terepjáró-kerekeket kap, amelyek jócskán kilógnak a karosszéria alól.

Természetesen ezt a járművet is megépítik – igaz, egyetlen példányban csupán – méghozzá júniusra, így legkésőbb akkor megláthatjuk, hogy áll a Kodiaq-nak a plató.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.