A Forddal fejlesztik a VW Amarok utódját

2019.03.28. 18:14

Egyelőre még folynak a tárgyalások a Ford és a Volkswagen között az együttműködés részleteiről, de úgy látszik, vannak területek, ahol már aláírt szerződések vannak. Ilyen a közepes pickup-fejlesztési program: már tényként beszélnek róla, hogy a VW Amarok utódját már a Forddal közösen fejlesztik ki.

4

Az amerikai cégnek ezen a területen sokkal nagyobb a tapasztalata: a Ranger jelenleg a hatodik generációnál jár, igaz, az első öt generációt a Mazdával együtt fejlesztették. A típus azonban 1998 óta van a piacon. Ezzel szemben az Amarok csupán 2010 óta kapható, és a Volkswagen első saját fejlesztése ezen a piacon. Korábban ugyan létezett egy I-es Golf alapú pickup Caddy néven, ez 1979 és 1996 között készült, 1989 és 1997 között pedig forgalmazták a Toyota Hiluxot is VW Taro néven, ám ezzel együtt sem túlzás azt állítani, hogy a cég az Amarokkal újonc a piacon.

Az együttműködés mindkét cég számára előnyös lehet, hiszen mind a fejlesztési, mind a gyártási költségeket csökkentheti a közös munka. Ám ha minden igaz, nem ez lesz az egyetlen közös projekt a két cég között: várhatóan a VW Transporter és a Ford Transit család fejlesztését is közöz alapra helyezik, sőt, szó van arról is, hogy a VW beszálljon a Ford önvezető Argo projektjének finanszírozásába is.