Levehető ajtók lesznek a Ford terepjáróján?

2019.03.29. 14:53

A Ford Bronco legelső, 1966-ban bemutatott generációja még hasonló, levehető tetejű és ajtajú, lehajtható szélvédőjű terepjáró volt, mint a Jeep Wrangler, és úgy tűnik, a fejlesztés alatt álló következő generációnak is lehetnek ilyesféle képességei.

Erre utal legalábbis a Ford szabadalmi kérelme, amelyet nemrég hoztak nyilvánosságra. Ez egy olyan ajtószerkezetre kér védelmet, ahol a teljes értékű ajtó levehető lenne, úgy, hogy csak a két vaskos csőből álló belső merevítés maradna a helyén. Ezzel megőrizheték a karosszéria merevségének és törésbiztonságának nagy részét, miközben lehetővé válna az utastér kinyitása oldalirányban.

Korábban hallani lehetett olyan pletykákat is, amelyek szerint a Bronco moduláris, hat részletben lebontható tetőt kapna, amelynek a részei az autóban tárolhatók is lennének. Ebbe a koncepcióba is jól illeszkedik a leszedhető ajtópanel ötlete.

A Bronco várhatóan 2020 elején mutatkozik be Észak-Amerikában, és számos tulajdonságában erősen emlékeztet a Wranglerre: egyebek közt elöl-hátul merev tengelyes futóművet és létraalvázat kap, akár a Jeep klasszikusa.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.