Kiderült, mitől lesz vagány és sportos a Seat?

2019.03.31. 17:00

Se szeri, se száma azoknak a híreknek, amelyek a Seat jövőjével kapcsolatosak. Legutoljára 2018-ban ígérték meg, hogy a Volkswagen-csoport sportosabb és vagányabb részlegévé léphet elő a spanyol márka. Ugyan a Cupra almárka létrehozása rímel is ezekkel az ígéretekkel, de magával a Seattal - úgy tűnik - más terve van a konszernnek.

1

A legfrissebb hírek szerint a Seat egyfajta olcsó villanyautó márka lehet a jövőben a Volkswagen-csoporton belül. A következő években hat részben, vagy teljesen elektromos autót mutathatnak be. Ebből az egyik a Seat Mii elektromos változata lehet, amely gyakorlatilag csak egy átemblémázás, hiszen testvérmodellje, a Volkswagen e-Up! a közösségi autómegosztó szolgáltatásoknak köszönhetően felénk is ismert darab.

A méretskála másik részén szintén egy részben már ismert autó állhat majd, legalábbis a tervek szerint lesz szériaváltozata a 2019-es Genfi Autószalonon bemutatott el-Born tanulmánynak. Az egyterű-féle szerzet az ígéreteknek megfelelően teljesen elektromos hajtással érkezhet. A szintén Genfben bemutatott Minimo tanulmány szériagyártását se vetették el, bár nagy kérdés, hogy a Renault Twizy bukása és a Smart vergődése láttán valóban szükség van-e ilyen apró városi járműre egy nagy autógyártó kínálatában.

A sort minden bizonnyal a Tarraco terepjáró plug-in hibrid változata folytathatja és terveznek elektromos változatot a 2023-ra várható Leon következő generációjából is. A Seat a Volkswagen-csoport sokat emlegetett, de még be nem mutatott elektromos platformjából, az MEB-ből is részesül majd. A spanyolok feladata az lesz, hogy egy olyan villanyautót készítsenek a modulrendszerre, ami kevesebb, mint 22 ezer euróba (~6,4 millió forintba) kerül, és alkalmas lesz városon kívüli autózásra is. A Volkswagen-csoport első embere, Herbert Diess az Auto Expressnek úgy nyilatkozott az újdonságról, hogy egy Golfnál valamivel kisebb és olcsóbb típust terveznek és megjelenésére valamikor 2023 körül lehet majd számítani.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.