Tovább folytatódik a Peugeot- és a Fiat-csoport násztánca

2019.03.31. 16:19

Úgy tűnik, addig nem nyugszanak a felek, amíg nem sikerül valamilyen együttműködést tető alá hozni.

IMG 2683
Fotó: Tóth Zoltán / Totalcar

Nemrégiben még arról szóltak a hírek, hogy a PSA-csoport az Opel után újabb autógyártót vásárolhat fel, hogy megalapozza Európán kívüli terjeszkedését. Erre a pletykák szerint az FCA-csoport tűnt a legideálisabb alanynak, és bár a vállalat vezérigazgatója, Michael Manley nyitottnak tűnt az együttműködésre, a legújabb hírek szerint a vállalatcsoport 29%-os tulajdonrészét britkoló Agnelli család nemtetszését fejezte ki a lehetséges fúzióval szemben.

A sokfelvonásos történet azonban elvileg itt nem ért véget, mert a Bloomberg értesülései szerint az európai modellek számára egy közös, univerzális platformot azért csak kifejleszt a Peugeot és a Fiat. A lap szerint az együttműködés részleteit akár már fél éven belül bejelenthetik. Érdekesség, hogy a Peugeot és az Opel összebútorozása is hasonló módon kezdődött, akkoriban a szabadidőiautóikat kezdték el közös alapokra fejleszteni, ami végül az Opel felvásárlásához vezetett. A PSA és az FCA között egyébként nem lenne teljesen új keletű az együttműködés,  hiszen több haszonjárművet is fejlesztettek már közösen.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.