Egy Tesla volt Európa kedvenc luxusszedánja februárban

2019.04.01. 16:35

Persze ez is csak olyan marketing-királyság, mint a leggyorsabb hétüléses SUV körrekordja a Nürburgringen: jól hangzik, de nagyon messze van a valódi csúcsteljesítménytől.

A Jato Dynamics értékesítési adataiból kiderül, hogy a Tesla Model 3 tényleg szép számban fogyott februárban Európában. Összesen 3630 példányt adtak el, amivel az ötödik a maga kategóriájában, a Mercedes C osztály (10 447 darab), az Audi A4 (6850 darab), a 3-as BMW (5977) és a Volvo S60-V60 (4093) mögött. Ám ha szigorúan a szedánokat nézzük, a Tesla lenyomott mindent, igaz, a négyajtós C osztályból 3457 példány fogyott, ami már majdnem a Tesla szintje. A számok azt mutatják, hogy a német és svéd közepes luxusmodelleket is főleg kombiként keresik az európai vásárlók, ez segítette az elsőséghez a kaliforniai villanyautót, azon túl, hogy a Model 3 eladásait nyilván segítette az is, hogy vált elérhetővé a kontinensen először a típus.

Ez utóbbi az elsődleges oka annak, hogy képtelenség megjósolni, valójában hogy megy majd a Model 3 Európában: jelenleg még minden példány, amit ide hoznak, automatikusan gazdára talál, hiszen egyelőre az előrendeléseket teljesíti a cég. Ahhoz még hónapok kellenek, hogy akár csak sejteni lehessen, mennyit igényel a piac a típusból hosszú távon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.