Audi AI:me, még egy lépés a jövő felé

2019.04.02. 11:51

Bár mostanság mintha több szó esne a slágerfejlesztések közül az elektromos autókról, mint az önvezetésről, azért ez utóbbi fejlesztése sem állt meg. Az Audi tanulmányautója például már arra keresi a választ, hogy milyen legyen belülről a csaknem tökéletes önvezető autó.

Az egy másik kérdés, hogy az Audi formatervezői ezúttal nem voltak valami kreatívak: amit készítettek, az egy egész formás, de egybeszabott, nagyterű jármű. A forma Audinak nem is rossz, de korszakalkotó ötlet a vázlatokon nem igazán látszik.

A belső térben is a minimalista megközelítést alkalmazták – nem tudni miért, de évtizedek óta tartja magát az a kép, hogy a jövő embere a sivárságot fogja szeretni – bár valószínű, hogy valami trükk lesz a kormány környékén, amire még nem derült fény. Legalábbis erre utal, amit Marc Lichte, az Audi vezető tervezője mondott. „Ma még csak a 3-as szintű önvezetésről beszélnek, de ez az autó már 4-es szintű lesz. Ez pedig alapvetően változtathatja meg a belső teret. Ez az autó megmutatja, hogy hogyan nézhet ki egy belső kormánykerékkel, és anélkül.”

Az AI:me az Audi Brand Night nevű rendezvényen mutatkozik be április 15-én, a Shanghai Motor Show előestéjén.