Ez a 911-es olyan, mintha félig Formula-1-es autó lenne

2019.04.07. 14:19

Akik úgy gondolják, hogy az elmúlt évtizedekben nem változott eleget a Porsche kultikus modellje, a 911-es, azoknak íme egy elég meghökkentő vállalkozás.

porsche-half11-01

Az Instagramon egy igen érdekes projekt kezdett el kibontakozni. Az Oil Stain Labs profil a Half11-es sztoriját meséli el néhol epikusan, kicsit ironikusan, de mindenképpen látványosan. A Half11-es egy klasszikus 911-es és egy F1-es autó szerelemgyerekének tűnik, de jól látható módon csak látványtervekről van szó. Egyelőre.

Az Autoweek utolérte a profil egyik tulajdonosát, Nikita Bridan dizájnert, aki jelenleg a General Motorsnál dolgozik. Bridan elárulta, hogy az autó a valóságban is készül, hiszen sikerült találniuk egy 911-es kasznit mindössze 455 dollárért (~130 ezer forintért).

A félbevágás a heves tiltakozók éhségsztrájkja ellenére is megtörtént, az autó váza is már nagyjából kész. A hátsó kerekek elé valamilyen szívó V8-as motort terveznek, de bővebbet még erről nem tudni. Bridan szerint nagyjából 6-9 hónapot kell várni arra, hogy az autó menetkész legyen, bár a profil hangvételét nézve nem lepődnénk meg azon, ha mindez csak egy bohém blöff lenne.