Mégiscsak lesz emelt hasmagasságú Bugatti?

2019.04.08. 06:52

Ugyan a világon viszonylag kevés embert érint ez a kérdés, ám az elmúlt években többször is felmerült, hogy SUV-t készítene a Bugatti. Stephan Winkelmann, a cég első embere 2018. decemberében még úgy fogalmazott, hogy a Bugatti is beszállhat a műfajba. Alig egy hónappal később már maga Winkelmann cáfolta meg saját magát, de úgy tűnik, a történet nem ott ért véget.

Winklemannt most a Car magazine szólaltatta meg és ismét ellentmondott valamelyest magának. Ugyan SUV-t továbbra sem tervez a Bugatti, de ez még nem zárja ki egy emelt hasmagasságú modell érkezését.

A sorok között olvasva valami olyasmi történik a francia márkánál, mint a BMW-nél. A németek is fáztak az SUV megnevezéstől, így saját öszvéreiket SAV-nak (Sport Activity Vehicle-nek) nevezik amióta világ a világ. A lényeg ettől még változatlan: szinte biztos, hogy a Bugatti sem marad ki az emelt hasmagasságú autók divatjából, a kérdés csak az, hogy mikor jön az új típus.

Winklemann szerint az új modell elkészítéséhez már csak a Volkswagen-csoport jóváhagyására várnak, de még így is legkevesebb 2023-ig kell várni az új Bugattira. Winkellmannt minden bizonnyal saját korábbi projektje, a Lamborghini Urus sikere inspirálja, amely modell alapjaival akár osztozhatna is a jövendőbeli Bugatti.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.