Új négyajtós Bentley érkezik hamarosan

2019.04.10. 11:25

Meglehetősen öreg már a Bentley elérhetőbb árú négyajtós modellje: a Flying Spur első generációját 2005 óta gyártják, azaz bőven itt az ideje a következő generáció bemutatásának.

A lépés annak fényében nem is túl meglepő, hogy a Continental GT-t nemrég váltották le egy teljesen új alapokra helyezett modellel. A kétajtós majdhogynem sportkocsis arányú lett, ami a Porsche Panamera számára fejlesztett MSB padlólemez használatának köszönhető. És a körvonalrajz alapján sejthető, hogy ugyanezeket a műszaki alapokat alkalmazták az új Flying Spur esetében is. A legnagyobb eltérés az előző generáció Audi eredetű alapjaihoz képest, hogy a motor itt nem az első tengelyvonal elé kerül, így a karosszéria arányainak sem kell olyan orrnehéznek lenniük.

Műszaki szempontból nem várhatók nagy újdonságok a Flying Spur esetében. Valószínűleg egy az egyben örökli a Continental GT 4 literes, 550 lóerős V8-as, illetve 6 literes, 630 lóerős V12-es motorját, az összkerék-hajtással és automata váltóval együtt. Így, bár valószínűleg nehezebb lesz a két tonna feletti tömegű kupénál is, ez is úgy megy majd bármelyik motorjával, mint egy sportkocsi – egyenesben egészen biztosan.

A körvonalrajz mellett egy részletfotót is mutattak az új négyajtósról, amelyen a jelvény, a szárnyas B betű látható közelről, méghozzá egy új változat, áttetsző szárnnyal, amely valószínűleg világítást is kap majd. Hogy nem túl bazári megoldás-e egy ilyen részlet egy ilyen, alsó hangon is hatvanmillió forint felett induló autó esetében, azt mindenki döntse el maga, viszont biztosan nehéz lesz nem észrevenni.

Hogy mikor és hol kerül sor a bemutatóra, azt egyelőre nem árulták el, de akár jövő héten is megtarthatják a premiert, hisz egyszerre nyílik két nemzetközi autószalon, egy Sanghajban április 16-án és egy New Yorkban április 17-én.