Nézzék, egy ismeretlen Toyota kupé

2019.04.10. 16:53

Bár nemrég fejlette ki a Gazoo Racing feje, hogy miért nem lesz a GT86-nál kisebb Toyota sportkocsi, egy apró kupé formatervét épp mostanában védeti le a Toyota. Hogy miért, az egyelőre nem világos, viszont a képek szerint elég furcsa kis kupéról van szó.

A holland Autoweek által kiásott vázlatok még csak nem is emlékeztetnek az S-FR nevű 2015-ös tanulmányautóra, amiről sokáig hihettük, hogy a Mazda MX-5 közvetlen ellenfele lehet belőle. Az arányai egészen mások: váratlanul rövid az eleje, hosszú a hátulja – tulajdonképp ránézésre inkább tűnik középmotorosnak, mint orrmotorosnak – és aprók a kerekei. Azon sem csodálkoznánk, ha japán belpiacos gépnek szánnák, vagy még inkább egy új Toyota tanulmánynak, mondjuk az őszi Tokyo Motor Show-ra.

Egy biztos: ezt a formát eddig még nem láttuk, és ha megkapja a jogi védelmet, akkor a jövőben másutt már nem is láthatjuk, csak ott, ahol a Toyota engedi.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.