Rögtön két film is jön John DeLoreanről

2019.04.12. 08:59

A nemrég előzetest kapott, játékfilmes részletekkel felütött dokumentumfilm után itt az újabb John DeLorean-film híre: George Clooney is filmet forgat a világhírű autógyártó életéről - értesült a deadline.com a héten. 

hznf

Két hete, hogy kitettük annak a DeLorean-ről készülő dokunak az előzetesét, amiben Alac Baldwin játssza a fordulatos életű üzletembert. Erre fel most itt egy játékfilm híre, amit állítólag nem csak játszik, de rendez is Clooney. Az ő Grant Heslovval közös produkciós cége, a Smokehouse Pictures az MGM stúdióval kötött kétéves szerződést közös produkciók létrehozására. A DeLorean-film lesz az együttműködés első darabja, a produkció forgatókönyvének megírására pedig az eddig nem túl termékeny Keith Bunint kérték fel.

Az anyai ágon magyar származású DeLorean 1925-ben az autókészítés fellegvárában, Detroitban született. Mérnökként és autóipari menedzserként nagy karriert futott be, nevéhez fűződik többek közt a Pontiac GTO kifejlesztése, és annak idején ő lett a General Motors legfiatalabb vezetője. Miután a GM-től távozott, a hetvenes évek közepén megalapította önálló vállalatát. A DeLorean DMC-12-es autóját a Vissza a jövőbe-filmek tették halhatatlanná, de a cég alig egy évtized alatt csődbe jutott, ő maga pedig később kábítószer-csempészettel is lebukott és leszegényedve halt meg 2005-ben.

A Smokehouse produkciójában legutóbb a 22-es csapdája című tévésorozat készült el a Hulu amerikai streaming szolgáltató számára Joseph Heller világhírű regénye nyomán. A hatrészes széria május 17-én debütál Christopher Abbott, Kyle Chandler és Clooney főszereplésével. A sorozatot Clooney és Heslov executive producerként jegyezte, és mindketten két-két részt rendeztek is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.