Hónapok óta létezik a Toyota mini sportautója

2019.04.13. 17:18

Alig pár napja járta körbe az internetet egy frissen levédett formatervű Toyota sportautó, most kiderült, hogy már bő fél éve a valóságban is létezik.

toyota-la-coupé

A Carscoops több Instagram és Twitter felhasználó profilján is találkozott a titokzatos Toyotával, amit La Coupé néven emlegetnek. A rajzokon lévő kocsival teljesen megegyezik amit a fotókon láthatunk, vagyis egy apró, középmotorosnak tűnő koncepcióról van szó. A legkorábbi poszt szerint a kocsit már 2018 őszén kiállították Tokióban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

トヨタのコレはなんだ? #銀座ソニーパーク #toyotalacoupe

TakashiOnishi (@wakuwaku_designer) által megosztott bejegyzés,

Szokatlan, hogy egy autógyártó ennyire titkolja egy koncepcióautója létezését még akkor is, ha vélhetően belpiacos kedvcsinálónak szánták a japánok. A nevén és a puszta létezésén kívül továbbra se tudni többet a La Coupéról, így az sem derült ki, hogy van-e egyáltalán benne motor benne és vannak-e tervei vele a Toyotának azon kívül, hogy bizonyos alkalmakkor kiállítják a modellt. Az egyetlen kapaszkodó a kék színű Toyota logó, ami alapján sejthetjük, hogy valamilyen hibrid hajtás van az autóban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.