Kínából érkezik a Model 3 ellenfele

2019.04.13. 07:44

Korábban már írtunk róla, hogy a Volvo felvásárlásán túl, egy teljesen elektromos márka bevezetésével is igyekszik kilépni a nemzetközi piacra a kínai Geely. Most már azt is tudjuk, hogy mi lesz a márka neve, és mekkora lesz az első modell hatótávja.

Minden bizonnyal hosszas kreatív ötletelés után döntött úgy a Geely, hogy Geometry néven indítja be az új, világhódító célokra létrehozott márkáját. Amint ezzel megvoltak, az első modelljüket rögtön el is nevezték A-nak. A korábban GE11 kódnéven futó szedánról eddig csak annyit árultak el, hogy kifejezetten jó, 0,2375-ös lesz a formatényezője és egy 177 lóerős villanymotor fogja hajtani.

A friss sajtóközleményük viszont a hivatalos néven felül tartalmazza már a hatótávolságot és az árakat is. Eszerint két változat is kapható lesz. A kisebbik akkumulátor 51.9 kWh-s és 410 kilométernyi NEDC hatótávolságot tud, a nagyobbik pedig 61.9 kWh-s aksiból hoz ki 500 kilométert. Kínában támogatások nélkül 31 ezer dollárról indul majd a Geometry A, a kissé fickósabb hatótávért 3000 dollárt kérnek pluszban.

Ezzel lényegében sikerült telibe találni a Model 3-at, bár a 9 másodperces százas sprint és a 150 km/h-s végsebesség kissé halovány a Tesla-féle arc elkenős dinamikához képest. Ennek ellenére a Geely állítólag már több, mint 18 ezer előrendelést felvett a Kínából nézve tengerentúlinak számító piacokról, mint Szingapúr, Norvégia vagy épp Franciaország.