Ez az eddigi legnagyobb terep-VW

2019.04.16. 07:00

A Volkswagen terepjárós tobzódása nem ért véget a T-Cross mini-SUV bemutatásával. Felfelé is bővítene a cég, méghozzá egy hétüléses modellel. Az SMV legalábbis erre utal: ez az autó 5,1 méter hosszú, arányos óriás, amelyet – talán nem véletlenül – Kínában mutattak be, és nyilvánvalóan ott is szándékoznak forgalmazni, ha a szériagyártása mellett döntenek.

Biztosra még semmit nem mondtak, de ez az autó is egyike azoknak, amelyeken nincsenek a tanulmányautókra jellemző túlzó megoldások, inkább olyan, mintha a gyártással csak a cégvezetés végső bólintására várnának. Még motorból is kettőt jelentettek be hozzá, ami szintén a sorozatgyártmányok sajátja. A jól ismert kétliteres, négyhengeres TSI motor mellett a teljesen új, 2,5 literes, turbós kis hengerszögű V6-ost, amely a csúcsmodellhez járna. Ez a 3,2 illetve 3,6 literes szívómotorként korábbról már ismert EA390-es VR6-os legújabb változata, 299 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 499 Nm, azaz valószínűleg talán még ezt az óriásbálnát is tisztességes dinamikával mozgatja.

Egy csomó részlet nem világos még, például nem mutatták meg a belső tér kialakítását, és az sem egyértelmű, hogy Kínán kívül is tervezik-e forgalmazni. Azt azonban nagyon nehéz lenne elhinni, hogy egy ilyen készültségi szintű típust ne kezdenének el gyártani egy éven belül.