Idén is megkapják négy hétvégére a Szabadság hidat a gyalogosok

2019.04.18. 17:37

Júliusban egy kicsit megint jobb hely lesz Budapest annak, aki a belvárosban akar lazulni. Ahogy a korábbi években, idén is lesznek autómentes hétvégék a Szabadság hídon: július 6-7-én, 13-14-én, 20-21-én és 27-28-án zárják majd le a hidat a járműforgalom elöl és adják a gyalogosoknak, jelentette ma a főpolgármester-helyettes.

image from ios (1)
Fotó: Huszti István/Index

Tarlós Istvánt ugyan nem az autózást korlátozó lépéseiről vagy eredeti ötletekkel teli városvezetéséről ismerjük, de megint az ő döntésének hála jut majd lezárt híd a budapestieknek nyárra. A városvezetés ezért cserébe idén is első sorban két dolgot kér azoktól, akik ezt kiélvezik majd: ne szemeteljék össze a lezárt hidat és a pilléreire most se másszanak fel - bár utóbbi ellen idén plusz rácsokkal is készülnek majd.

image from ios (4)
Fotó: Huszti István/Index

A négy hétvégét érintő lezárást Tarlós helyettese, Szalay-Bobrovniczky Alexandra jelentette be, aki sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy a híd alapvetően tényleg a gyalogosoknak lesz szánva az érintett hétvégeken, ezért a kerékpárosoktól azt kérik, a hídra érve szálljanak majd le a biciklijeikről és ha lehet, tolják azt.

Hogy mennyire jót tesz a nagyvárosi embereknek egy-egy ilyen hétvége, arról az Index csinált két éve egy videót. Abban átjön, milyen jó hangulata tud lenni egy nyári napon annak, ahogy ezrek élvezik együtt a jó időt a város közepén, a Duna fölött. Íme:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.