Ez a tanulmány itt lényegében a következő Renault Kangoo

2019.04.23. 17:43

Vége a távolságtartó melósautó dizájnnak, ezt a nagyon személyautós új külsőt kapja meg a jövőre várható új Renault Kangoo és Kangoo Z.E.. A franciák megmutatták a generációváltáshoz készült formai tanulmányt.

A Renault viszonylag régóta, 2011-től kínálja full villanyhajtással a Kangoo Z.E.-t. Az autó alapját adó második generációs Kangoo még ennél is régebbi, 2007 óta van jelen vele a Renault, ideje van tehát a váltásnak. Ez a most bejelentett tanulmány ugyan első sorban a Z.E.-jé, de a formai megoldásokban valószínű sokban osztozik majd a két Kangoo. A formai megoldásokat pedig nem spórolták le a tanulmányról, és ha egy kicsit úgy is visszabutítják majd a szériát, ez a lágy íves karakter valószínű már megmarad. 

A hajtás lenne érdekes információ, de arról még nem adott ki semmit a Renault. A jelenlegi Kangoo Z.E. ugye NEDC szerint 170 kilométert tud, azaz a városi fuvarozásban van piaca, de az utódja ennél mindenképp többet tud majd. Magától értetődő lenne, hogy az új Nissan Leaf hajtását kapja meg, az e-Plus 62 kWh-s akkucsomagjával és az ahhoz ígért 370 kilométeres hatótávval például már egy egészen másik áruszállítós ligában játszana.