Csak benzinmotor lesz a következő Nissan GT-R-ben

A Nissan sportkocsijának termékmenedzsere szerint a vásárlók 90%-a nem szeretné, hogy hibrid legyen a következő GT-R, ezért nem is lesz az. Azt is elárulta, miért.

Fotó: Nissan / Nissan

Tamura a Motor1-nek arról beszélt, hogy a következő GT-R a jelenlegi, R35-ös továbbfejlesztett változata lesz. Az ok kettős: a GT-R népszerűségét többek között annak köszönheti, hogy szegmensében az olcsóbb autók közé tartozik, viszont ez megszűnne egy hibrid hajtáslánc bevezetésével. Tamura szerint legalább 10 ezer dollárral (közel hárommillió forinttal) lenne drágább lenne egy ilyen modell és ők nem szeretnének a Lamborghini árkategóriájába átcsúszni.

Még nagyobb baj lenne, hogy egy hibrid GT-R 200 kilóval nehezebb is lenne, pedig a Nissan sportautója 1,7 tonnás súlyával most sem éppen könnyű jószág. Tamura hozzátette, hogy a GT-R széria típusait általában minden második generációnál, illetve húszévente építik teljesen új alapokra, így az új R36-os rokonsága az mostani R35-össel nem lenne kirívó eset.

Habár szimpatikusnak tűnik, ahogy a Nissan viszonyul a rajongókhoz, a szigorodó károsanyagkibocsátási normák elől ők sem bújhatnak el. A Ferrari, a BMW M részlege és az Opel OPC fejlesztői is egyértelművé tették, hogy a jövő sportautóiba muszáj valamilyen elektromos hajtást tenni.

Az oldalról ajánljuk

  • Hírek
Illegális gyorsulási versenyekre vadászott péntek este a BRFK

Volt traffipaxolás és vizsgálták az autókat is. Négy forgalmi bánta a komplex ellenőrzést.

július 14., 21:22

  • Belsőség
Ma ötven éve, hogy elindultunk a Holdra

Egy mérnökzseni halála és a nácik tudósai mind kellettek hozzá, hogy olyan egyértelmű legyen az űrverseny vége, amilyen lett végül. Ötven éve volt a start, ami mindent eldöntött.

tegnap, 17:05

  • Hírek
Megjött a Lotus közel 2000 lóerős szupersportautója

Nem nagyzolt a Lotus, amikor nagy dobást ígért: a legerősebb hajtás és a legerősebb töltés is az Evijáé. Ja, és kilenc másodperc alatt gyorsul háromszázra.

3 órája

  • Hírek
Félmillió autót hív vissza a Volvo

A dízelekkel van probléma, de ezúttal nem a kibocsátásról van szó. A műanyag szívósor miatt lehetnek bajok.

tegnap, 17:26