A Toyota megint egy vagyont tol az Uberbe

2019.04.29. 11:16

A tavalyi félmilliárd dollár értékű megállapodás után most egy nagy zsák pénzt ad az Ubernek a Toyota. Az önvezető autós irány miatt nyitnak a japánok ennyire az amerikai közösségi taxis cég felé.

uber-1000x600

A Toyota még tavaly augusztusban jelentette be, hogy önvezető Toyota Siennákat fejleszt az Uber számára. A félmilliárd dolláros projekt lényege, hogy a közösségi taxis cég flottájában 2021-től megjelenő sofőr nélküli taxik a japánok autói legyenek. A Toyotának ez megéri az óriási befektetést, sőt, annyira hisznek az Uber önvezető autós jövőjében, hogy a napokban újabb megállapodásról számoltak be. Ezúttal egy nagy pénzinjekcióról. 

hbtbbr

A Toyota a Densóval és a Softbank Vision Funddal közösen összesen egymilliárd dollárt pumpál az Uber önvezető technológiát fejlesztő részlegébe, az Uber ATG-be. A Toyota a harmadát adja a keretnek, így a korábbi félmilliárdos megállapodás után már egész szép pénze áll a cégben. Azon túl persze, hogy ezért majd ő adhatja a Siennákat, technológiai oldalról is nagy haszna lehet a buliból. Az Ubernek egész előrehaladott autonóm fejlesztései és hatalmas ezzel kapcsolatos adatbázisa van, óriási haszna lehet a Toyotának abból, ha ezekhez hozzáfér. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.