Már a sarkköri teszteken is túl van az új Opel Corsa

2019.04.29. 17:22

Már a nyáron jöhet a vadiúj Corsa, az Opel pedig addig azt teszi, amit az ilyen alapos generációváltáshoz közel szokás: szélsőséges körülmények között nyüstöli a szériaközeli prototípusokat, hogy kijönnek a kisebb-nagyobb tervezési hibák. Például Lappföldről küldtek pár fotót a hóban csapató maszkolt Corsáról.

Drasztikus tömegcsökkenés, új padlólemez és motorok PSA-tól, villanyváltozat – a legfontosabb területek, amik miatt a következő Opel Corsa már egy teljesen másik autó lesz, mint az elődje volt. A maszkolt képek alapján egyedül a formai karakter marad meg valamilyen szinten, de annyit nyúlik a tengelytáv és a teljes autó, hogy nem biztos, hogy a folytatásban is lesz háromajtós változat. A biztonsági extrákban nyilván nagyot zárkózik majd az új Corsa, sőt, a kategóriában talán egyedülállóan adaptív mátrixvilágítás is lesz hozzá.

Az utolsó körös tesztelések az Opel közleménye szerint párhuzamosan mennek a Corsán. Egyrészt a Rüsselsheim laboratóriumban, ahol például a teljes fedélzeti elektronika elektromágneses összeférhetőségét ellenőrzik (a függetlenségét külső feszültség- és sugárzásforrásoktól). A dudenhofeni tesztközpontban a futóművét, a fékeit és a vízállóságát tesztelik, Lappföldön pedig első sorban az ESP és az ABS végső hangolása megy.

Az Opel úgy tervezi, hogy nyáron elindítja az új Corsa értékesítését, azaz hamarosan megejtik a hivatalos bemutatót. Az első példányok leszállítása őszre van időzítve.