Már érik a büntetés a villanytöltők elfoglalásáért

2019.04.29. 09:56

Coloradóban nagyon közel a szabályozás, ami alapján pénzbírságot lehet kiszabni azokra, akik indokolatlanul foglalják a villanytöltőket. Nem csak a benzinféltő pickuposoknak jár majd a büntetés, a plug-inosok és villanyautósok is ugyanúgy megkapják, ha nem használják, de foglalják a töltőt.      

vbe

Az év első napjaiban futott végig a neten egy új jelenség híre: Amerika több Superchargerén villanytöltő-foglalást szerveztek villanyautó-ellenes csoportok, leginkább pickuposok. A kezdeti lendület aztán alábbhagyott, nem lett népszokás a teslások elleni hőbörgésből, de ettől még a jelenség, azaz az indokolatlan villanytöltőhöz parkolás még létezik. Coloradóban reagálnak rá, elfogadás előtt van az államban egy új törvényjavaslat az ilyen helyzetekre. 

Ha elfogadják a javaslatot, 150 dollárral (40 ezer forint) büntetnék az államban azt, aki indokolatlanul foglalja el a villanytöltőkhöz kijelölt parkolóhelyet. De ugyanígy büntetnék azt a villanyautóst, aki fél óránál tovább foglalja a töltőt úgy, hogy az már nem tölti az autóját. Colorado persze messze van, de most, hogy mindenhol erősen nő a villanyautók száma, azzal együtt pedig a töltők is terjednek, óhatatlanul egyre gyakoribbak lesznek a töltőfoglalások, azaz előbb-utóbb várhatóan mindenhol lesz egy coloradóihoz hasonló büntetési tétel kimondottan ilyen helyzetekre.