A Toyota megnyitotta a saját Nordschleiféjét

2019.04.30. 06:07

Ugyan csak negyed olyan hosszú, mint az eredeti, de így sem kicsi a Toyota Nordschleifét koppintó új tesztpályája. A japánoknak innentől elég lesz aicsiig menni egy alapos tesztért. 

A legtöbb autógyártó imádja és gyakran használja a Nordschleifét. Azon a húsz kilométeren minden van a hosszú egyenesektől a tekergős szakaszokon át a döntött kanyarig. Futóművet tesztelni tökéletes. Nem véletlen, hogy a Toyota is azt vette mintának, amikor Aicsi prefektúra egy erdejében kialakította saját új tesztpályáját. Egy 5,3 kilométer hosszú aszfaltcsíkot, ami a német mintához hasonlóan egy erdő mélyén van és  szintén nagy szintkülönbség van rajta: 75 méter a legalacsonyabb és a legmagasabb pontja között. 

A pálya csak egy része a Toyota új 650 hektáros kutatási és fejlesztési központjának, ami egyrészt alkalmas lesz önvezető technikák tesztelésére is, és ahova még épül egy klasszikus döntött kanyaros/hosszú egyeneses tesztpálya is, ahol nagysebességes teszteket lehet majd tartani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.