Szlovákiában támad fel a Defender gyártása

2019.04.30. 15:24

Nagy-Britannia helyett a szomszédban, Nyitrán gyártja majd a Jaguar Land Rover a visszatérő Defender új generációját a BBC infói szerint.

1

A Land Rover Defendert 67 éven keresztül a Birmingham melletti Solihull üzemben gyártották. A terepjáróból több mint kétmillió készült el ennyi idő alatt, az utolsó példány 2016 januárjában gördült ki a gyárból. Szinte már elsiratta a világ a típust és a nevét, mire kiderült, hogy lesz utódja. Már álcázott fotókat is mutogattak róla.

Az új modell tervei Nagy-Britanniában készültek, teljesen új motorját is Wolverhamptonban fogják gyártani. Az új Defender gyártása viszont a Jaguar Land Rover egymilliárd fontos (360 milliárd forint) beruházással a szlovákiai Nyitrán épült és 2018 októberében megnyitott üzemében zajlik majd. Az új generációt az idei Frankfurti Autószalonon mutatják majd be és 2020-ban kerül kereskedelmi forgalomba.

3

A Jaguar Land Rover az új Defender gyártásának Szlovákiában való áthelyezésétől függetlenül jelentős beruházást hajt végre a Solihull üzemben új Range Roverek és Land Roverek gyártásához.