Az AMG dobja a hátsókerék-hajtást

2019.05.01. 11:31

Nagy a mozgolódás mostanság az AMG körül, azután, hogy nemrég a részleg vezetője bejelentette, 2021-től minden autójuk hajtásában lesz valamennyi villany, most azt hallani róluk, hogy a kínálatot teljesen átállítják az összkerékhajtásra.

IMG 1326

Az AMG vezetőségéből jött az infó arról, hogy a jövőben dobják a kínálatból a kizárólag hátul hajtós modelleket/modellváltozatokat. Azt mondják, az ügyfeleknek nincs különösebb igénye rá. Az előző E63 AMG-nél például a vevők kilencven százaléka az összkerekes változatot kérte, miközben ott volt a kínálatban a hátul hajtós kivitel is. De a GT Coupé és Roadster modelleknél is rengeteg kérdést kapnak, hogy mikor jön végre az összkerekes változat.

Attól persze, hogy a közeljövőben csak összkerekes AMG-k lesznek, nem jelenti, hogy ne lehetne gumit égetni velük. A mostani E63 AMG is csak összkerékkel kapható, de le lehet benne kapcsolni az első tengelyt, ha driftelni van kedv.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.