BMW X4 klón várható, Volvo alapokon

2019.05.03. 11:58

A Geely prémium-márkája, a Lynk & Co állítólag újabb modell bemutatására készül, amelyről néhány kép már most is kiszivárgott.

Ezúttal a terep-kupé divatot használná ki a márka, a korábban bemutatott 01 szabadidő-autó alapjaira építve. A legfontosabb változtatás itt a kupéforma tetővonal, amely ugyan csökkenti a csomagteret és az utasok fejterét, viszont lendületesebb karaktert kölcsönöz a járműnek.

A műszaki alapok persze nem változnak érdemben: a Volvo és a Geely közös CMA padlólemezét alkalmazzák itt is. A csúcsváltozatba állítólag a kétliteres, turbós Volvo szabványmotor 235 lóerős változata kerül, de úgy tudjuk, hogy lesz 1,5 literes háromhengeres változat is 177 lóerővel, illetve ugyanez 48 voltos hibrid rendszerrel, 187 lóerővel.

A 4,6 méter hosszú, 1,88 méter széles és 1,63 méter magas 05 típus premierjét természetesen Kínában tartják, hisz a márka egyelőre csak ott elérhető, viszont nem kizárt, hogy később Európában is felbukkan, miután 2020-tól elkezdik a márka itteni bevezetését. Emellett úgy hallani, hogy a Lynk & Co terep-kupéja lehet az alapja a Lotus első SUV-jának is – ez egyben meg is magyarázná, hogy miért költött pénzt a Geely egy ilyen karakterű modell kifejlesztésére.