Szerdától foglalózható a Volkswagen ID

2019.05.06. 07:50

Bár a végleges modellt még nem is láttuk, május 8-ától, azaz szerdától már le lehet foglalózni a Volkswagen ID-t. A VW első tömeggyártásra készülő villanyautójának valamiféle limitált kiadású változatát kapják, akik az első közt fizetik be a foglalót.

5

A Volkswagen azt teszi az ID-vel, amit a Tesla tett pár éve a Model 3-mal. A 3-as körül jóval a szériaváltozat bemutatása előtt akkora felhajtás volt, hogy egy előszériamodell megmutatás után négyszázezer körüli előfoglalást kaptak rá a kaliforniaiak. Ez a fajta tömeges konzummentalitás korábban sosem volt jellemző az autópiacra, de a jelek szerint most a VW is valami hasonlóban bízik. Egy igazgatótanácsbeli tag, Jürgen Stackman annyit árult el, hogy ezer euró ellenében lehet lefoglalózni az első ID-ket. Ezért nem csak az elsők között kap majd a villanyos kisautóból, aki fizet, de azon belül is egy különleges sorozathoz fér hozzá, jelentsen ez bármit. 

6001ef43-vw-id-family-2

Az ID-ről nemrég írtuk, hogy 35 ezer eurós áron jön majd, amivel valószínű még bukik is a Volkswagen pár ezer eurót, de az elején ez még belefér. A 4,2 méteres villanyosból ennyiért a középszintet lehet megvenni (az elején csak ez lesz), amibe egy 62 kilowattórás akkumulátor kerül. Ezzel 450 km hatótávolságot lehet majd elérni WLTP szabvány szerint mérve. Később jön majd egy 330 és egy 550 kilométer hatótávú változat is.