Elkapkodták az 1000 lóerős V8-asokat

2019.05.07. 12:27

Bár pontosan nem tudni, hogy hány Hellephant motort építenek a Moparnál, a Chrysler versenyrészlegénél, mindnek van már gazdája.

Az 1000 lóerős, 7 literes, kompresszoros Hemi V8-asokból persze nem lesz nagyon sok, a Jalopnik becslése szerint legfeljebb száz motorról lehet szó. Valahol érthető is, hogy nem kockáztatnak nagyobb mennyiséggel, elvégre olyan motorról van szó, amelyet 1976 előtti rendszámos autókba, vagy csak zárt pályán használható versenygépekbe építhetnek be legálisan. Ugyanakkor korábban azt jelezték, hogy legalább ezren érdeklődtek a Hellephant motor iránt, ami azt jelenti, hogy a bő 30 ezer dolláros motorból tíz érdeklődőre jut egy legyártott példány.

Ez nem jelenti persze, hogy csak ez az egy sorozat készül: egyesek tudni vélik, hogy ha továbbra is jelentős igény mutatkozik a motorok iránt, akkor a jövőre is készülhet egy hasonló, kisebb sorozat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.