2019.05.07. 14:50

A holland VW képviselet alighanem tévedésből tett közzé egy videót – azóta persze leszedték – onnan származnak a képek. Úgy néz ki, május 8-án még nem lesz teljes leleplezés, így, csíkosban láthatjuk az autót.

A VW holnaptól csak megrendeléseket kezd felvenni az első, már az új MEB villanyautó-platformra épülő elektromos modelljére. Ehhez azonban mutatni is kell valamit, ha a szériaváltozat világpremierjét későbbre is tervezik. Alighanem ezt a csíkos álcafóliát találták ki a gyáriak erre a célra: mutatnak is valamit, meg nem is.

Így a befoglaló forma jellege – egyterű-szerűen egybeszabott, de ahhoz képest alacsony – jól látszik, ugyanakkor a részletek többsége, a fényszórókon és az első ablakokon kívül, amelyeket már nem álcáztak, rejtve maradhat.

Remélhetőleg újabb adatokkal is szolgálnak majd ennek a félig-meddig bemutatónak a kapcsán, és az is kiderül, hogy milyen áron lesz kapható a használati értékében leginkább a VW Golfhoz közel álló, tisztán elektromos jármű.

Úgy hallani, a neve sem egyszerűen csak ID. lesz, hanem ID.3, és valószínű, hogy később a kisebb és nagyobb villany-Volkswagenek nevében csak a szám változik majd.