Megvillantották az új csúcs-Škodát

2019.05.07. 17:35

Északi szomszédunknál rendezik az idei jéghoki-világbajnokságot, erre az eseményre szervezte rá a Škoda a felújított Superb premierjét.

superb fl tsr

Az autóról most egy vázlatot is mutattak, amelyen az látszik, hogy az alapkaraktert alig érintő változtatások várhatók. A legszembetűnőbb talán a fényszórók új belső felépítése, és az első lökhárító formájának változása, viszont a markánsabb részleteket, így a lámpatestek és a hűtőrács formáját nem módosítják.

Műszaki szempontból a legnagyobb újdonságnak a konnektoros hibrid hajtáslánc megjelenése számít majd. Állítólag egy az egyben veszik át a Passat GTE 218 lóerős hajtásrendszerét, amelyben egy 1,4 literes turbós benzinmotor és egy villanymotor dolgozik együtt. A 9,9 kWh-s Li-ion akkucsomaggal az autó tisztán elektromos hatótávja 50 km körül várható.

Az IIHF világbajnokság május 10-én, azaz ezen a héten pénteken indul, azaz a felújított Superb premierjére is napokon belül sor kerül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.