Jöhet a Lamborghini-motoros Porsche

2019.05.09. 11:35

Egyelőre csak pletyka, de nem csodálkoznánk rajta, ha kiderülne, hogy tényleg lesz ilyen: egy Porsche a Lamborghini Urus négyliteres, turbós V8-asával. Egy ilyen manőver persze nem olyan nehéz, mint első hallásra tűnhet, hiszen a Porsche is használja ugyanannak a négyliteres motornak egy gyengébb változatát.

A Porschénél a biturbó V8-as 550 lóerős változatát alkalmazzák, míg a Lamborghini Urusba ugyanez a motor 650 lóerővel kerül. Ez még mindig nem számít az utcai turbómotorok leghegyesebbjei közé a maga 162 lóerős literteljesítményével: az AMG négyhengeres, kétliteres turbómotorja 190 lóerőnél jár literenként, de így is ez most az elérhető legerősebb V8-as a VW csoportnál.

A Cayenne Coupé valószínűleg ugyanazt tudná ezzel a motorral, mint az Urus, azaz 3,6 másodperc alatt gyorsulna százra, 12,8 alatt kétszázra, és 300 km/h felett lehetne a végsebessége. Hogy valójában szüksége van-e a világnak egy ennyire gyors terepjáróra, az persze már az Urus kapcsán is megkérdőjelezhető. Ahhoz azonban elegen vágynak ilyesmire, hogy üzleti szempontból megérje kifejleszteni a Porsche változatot.