Hercegi társaságban mutatták meg az új Defendert

2019.05.10. 16:55

A Henrik Sussex-i herceg társaságában fotózták le a Defender egy prototípusát, ezúttal a sérült katonák számára rendezett Invictus Games nevű sportesemény-sorozat kapcsán.

A brit trónörökös öccse a tartósan sérült veteránok számára rendezett sportesemény, az Invictus Games alapítója és egyik legnagyobb támogatója. A Jaguar Land Rover szintén a rendezvénysorozat egyik jelentős partnere – alighanem így jött létre a találkozás Zuidenparkban, Hollandiában Henrik, a Defender és a kerekesszékes atléta, Jack Pastora között. A herceg itt tárgyalt a jövő évi, Hágában megrendezésre kerülő Invictus Games szervezőivel, és úgy látta jónak a Jaguar Land Rover vezetése, hogy itt mutassák meg a Defender prototípust neki és a nagyvilágnak, természetesen Invictus Games-es fóliázással.

Ebben a kevésbé szigorú, fekete-szürke-sárga álcázásban néhány részlet már egyértelműen látszik, például nyoma sincs a korábbi prototípusokra jellemző magasított, szögletes tetőnek és motorházfedélnek. Helyettük kellemes lekerekített szélek láthatók, és valószínű, hogy a sorozatgyártmányon is inkább ilyenek lesznek. Szintén véglegesnek tűnnek a masszív sárvédőívek, és az is látszik, hogy a Defender jó embermagas jármű lesz, divatosan nagy, terepjárásra viszont alkalmatlannak tűnő kerekeken.

A fotók egyben azt is jelzik, hogy kezdődik a bevezető kampány: számíthatunk rá, hogy egyre több morzsát ejtenek el a Defenderről, amelynek a bemutatóját még az idén megtartják. Az új típust 2016 eleje, az előző generáció nyugdíjazása óta biztosan fejlesztik, és úgy tudjuk, komolyan számítanak rá az eladások fellendítésében, így biztosan igyekeznek majd kiharcolni neki a lehető legtöbb figyelmet.