4 milliárd dollárt követelhetnek a Fordtól

2019.05.12. 12:00

A vád szerint a Ford a vásárlókat hibáztatta az automataváltóik rossz működéséért.

IMG 8973
Fotó: Stump András / Totalcar

Közel kétmillió dühös vásárló állt össze egy gyűjtőperre, akik a 2012-2016 között gyártott Focus és a 2011-2016 között gyártott - nálunk nem forgalmazott - Fiesta sedan típusok automataváltóira panaszkodtak. A  Detroit Free Press közlése szerint a vásárlók és lízingelők a váltás lassúságára, az autó megtorpanására, majd hirtelen erőre kapására panaszkodtak.

Nyilván ma már azért jóval magasabb a léc egy ilyen váltónál, vélhetően ezért is álltak össze a károsultak. A négymilliárd dolláros (~1,1 billió forint) kártérítés ugyan csak egy kalkulált maximum, a Ford hozzáállása viszont eléggé más az ügyhöz: ők az összeg 35 millió dollárra (~10 milliárd forint) való csökkentését tartják elfogadhatónak. Valahol a kettő között végződhet majd az ügy, amire az is utal, hogy a Ford igyekszik megegyezni a károsultak ügyvédeivel. Az mindenesetre biztos, hogy a vállalat hosszú és drága ügymenet elé néz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.