Gyártásba kerül a Kia vicceskedő koncepciója

2019.05.12. 07:16

A 2019-es Genfi Autószalonon még csak egy kósza trollkodásnak tűnt a 21 kijelzős Imagine by Kia tanulmány, de a Kia frissiben kinevezett dizájnfőnöke, Luc Donckerwolke az Auto Expressnek megerősítette, hogy dolgoznak a szériaváltozaton.

Egy szinte nem létező kívánnak betölteni a crossover-kupéval, hiszen ilyen autót talán csak a Volvo kínált az S60 Cross Country személyében, jelenleg is csak a Lada Vesta cross sedan az, ami nyomokban emlékeztet a Kia közelgő újdonságára. Ennek ellenére a Kiánál komolyan gondolják a projektet, de ahogy Donckerwolke fogalmazott, meg kell még szabadítaniuk a típus néhány olyan részlettől, amit nem lehet gyártásba küldeni.

Ilyenek lehetnek az öngyilkos ajtók, a merés teljes led-csíkos orr és természetesen a 21 kijelzős belső. Az elektromos hajtás minden bizonnyal marad, így gyanítjuk, hogy valamikor 2020 után lesz valóság az Imagine by Kiából, hiszen akkorra készülnek el a koreaiak az új villanyautó-platformjukkal. A részletekről továbbra sem tudni túl sokat azon kívül, hogy a tanulmányról azt mondták, indukciósan is tölthető.

Donckerwolke korábban megjárta a Volkswagen-csoport szinte összes márkáját, 2015 óta van a Hyundai-nál, a konszern formatervező-részlegének vezetőjévé pedig 2018 őszén nevezték ki.