Hallgattak a GPS-re, a Merzse-mocsárba szorultak két napig ukrán kamionosok

2019.05.14. 13:26

Félrenavigálták magukat, hat kilométer mélyen mentek be a Merzse-mocsárba, majd az eleve puha utat áztató eső miatt két napig ültek a kamionjukban ukrán kamionosok. GPS-rongálás lett a történet vége.

A Blikk írta meg részletesen (ott fotók is vannak) az ukrán kamionosok sztoriját, akik két napot álltak a sárban, miután a GPS-t követve lefordultak egy földútra a Merzse-mocsárban. Ez a Liszt Ferenc reptér melletti kis mocsár Budapest egyik legháborítatlanabb vizes élőhelye, ami eleve nem egy nyergesvontatónak való terep, de a májusi esőktől a szokottnál is jobban fel volt ázva az itt kanyargó földút. Az ukránokat végül kimentő MMM Trans Kft-sek szerint az Iveco közel fél méter mélyen süllyedt el a sárban.

A sofőr és váltótársa kamionját aztán az MMM 25 tonnása csörlőzte ki háromórás munkával. Az egész végén az ukrán kamionos a mentők előtt törte össze a GPS-ét idegességében, jelezve, hogy amiatt volt az egész, mi pedig nem tudjuk nem beágyazni ehhez az Office klasszikusát:   

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.