Villany-sportkocsigyártóval szövetkezik a Hyundai

2019.05.14. 11:24

Az üzlet részleteiről egyelőre keveset tudni, de annyi biztos, hogy a Hyundai-csoport 80 millió eurót fizet, és ezért cserébe a Rimac segít kifejleszteni egy szériagyártásra alkalmas, nagy teljesítményű elektromos hajtásláncot, és ezt többféle járműben fel is használják majd.

A horvát vállalkozás vonzereje a nagy autógyárak számára egyértelműen az, hogy a szabad szemmel alig látható cég 1900 lóerős elektromos sportkocsi előállítására képes, ami azt jelenti, hogy úrrá tudtak lenni az ezzel járó műszaki problémákon. Ez pedig láthatóan pénzt ér. A Porsche 2018-ban vásárolt a cégben 10% részesedést is, ugyanezért.

A Hyundai esetében részvényvásárlásról nincs szó, csak két közös projektről. Az egyik egy sportos villanyautó, a másik meglepő módon egy gyártásra szánt, nagy teljesítményű, üzemanyagcellás jármű lenne, de ezen túl mást egyelőre nem hozott nyilvánosságra egyik cég sem.

A Rimac nem régi cég, először 2010-ben hallottunk róla, és eddig csupán néhány tucat autót állítottak elő, viszont azzal, hogy többször demonstrálták, hogy jó villany-sportkocsit tudnak építeni, úgy tűnik, sikerült az autóipar legnagyobb játékosainak figyelmét felkelteni.