Feltámad a De Tomaso márka

2019.05.16. 11:22 Módosítva: 2019.05.16. 11:40

Már négy éve, hogy egy kínai befektetőcsoport, az Ideal Team Venture kezébe került az olasz sportkocsimárka használati joga. Ez az a vállalkozás, amely korábban a Gumpert örökségét is átmentette az új Apollo nevű sportkocsigyártóba, és úgy néz ki, most a De Tomasót tervezik feltámasztani.

Egyelőre annyit mondtak, hogy a július 4-én induló Goodwood Festival of Speed, Európa legismertebb, sporkocsik köré szerveződő nyilvános eseménye lesz a visszatérés helyszíne. A járműről egyelőre csak annyit tudunk, hogy Project P néven emlegetik. Ha találgatnunk kellene, azt mondanánk, a P itt a Pantera rövidítése lehet, amely valószínűleg máig a márka legismertebb sportkocsija, amelyet a márka összes típusa közül a leghosszabb ideig gyártottak, 1971 és 1992 között.

„Amióta megszereztük a márkát, azóta dolgozunk ezen a színfalak mögött, annak érdekében, hogy a 60. évfordulóra visszatérhessen a márka.” - mondta Ryan Barris, a De Tomaso vezetője. A hatvanadik évforduló pedig most van: Alejandro De Tomaso 1959-ben alapította meg autógyártó vállalkozását.

Ez alapján azért remélhető, hogy az ITV komolyabban gondolja a márka feltámasztását, mint az a társaság, amely 2009 és 2012 között arra használta a patinás nevet, hogy több millió eurós központi támogatást csaljon ki munkahelyteremtésre Olaszországban, az autógyártás szándéka nélkül.