Fotókon az első villany-Škoda

2019.05.17. 11:41

A Volkswagen ugyan nem készíti el legkisebb modelljeinek utódait, az aktuális Up! és testvérei még kulcsszerepet játszanak a kínálat átalakításában. Ennek a folyamatnak a részeként mutatkozik be a Škoda Citigo elektromos változata is.

A VW Up!-ból már hat éve készül elektromos változat, de a két testvéréből, a Škoda Citigóból és a Seat Mii-ből eddig nem készült ilyen. Ám úgy tudjuk, most az e-Up! korszerűsítésére készülnek a Volkswagennél, és ennek kapcsán a Škoda is bemutathatja saját elektromos minijét.

A hírek szerint az új hajtáslánccal a VW csoport kisautói sokkal többet tudnak majd, mint a jelenleg gyártott e-Up! és még olcsóbbak is lesznek. A villany-minit 2013-ban 25 ezer euró körüli áron mutatták be, az új változatról azt hallani, hogy 37,7 kWh-s akkucsomagja lesz, ami 270 km-es hatótávot jelent a jelenlegi 18,7 kWh és 160 km helyett. A VW változat ára állítólag 20 ezer euró körül lesz majd, a Škoda viszont még ennél is olcsóbb lehet, 16 ezer euró, azaz 5,2 millió forint körüli árról lehet hallani, amivel tényleg a legolcsóbb elektromos kisautók között lehetne az elektromos Citigo.

Az egyelőre nem hivatalos képeken persze nem látszik sok mindebből, csupán a nagyrészt lezárt hűtőrácsok jelzik, hogy ez valószínűleg nem a megszokott, benzinmotoros Citigo lehet. Ám ha minden igaz, május 23-án, a pozsonyi jéghoki-világbajnokság kapcsán minden lényeges információt megtudhatunk a típusról, mivel ott tartják a villany-Škoda világpremierjét.