Öt hónap vezetéstől eltiltást ért ez a majdnem gázolás

2019.05.17. 15:47

Nem sokon múlt, hogy kettős gázolás legyen azon a videón, amit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság adott ki pénteken. Egy kecskeméti gyalogos átkelőn történt szerdán a szabálysértés, és a napokban zajló nagy országos Zebra terv nevű akció miatt vette észre a rendőrség. Öt hónapos jogsibevonást kapott érte a majdnem gázoló.

Kiderült, mi lenne, ha dolgoznának a rendőrök! – írtuk tavaly augusztusban az egy éjszaka fogott 147 gyorshajtó hírére, és hasonló érzésünk van most, a Zebra terv nevű akció (amit egy korábbi bírságnál megyeinek írtunk, de valójában országos) miatt is. Május 14 és 17 között az egész országban fokozottan figyelik a gyalogos átkelőket a helyi rendőrök, és akár még a szabálysértés napján kiosztanak a bírságon felül több hónapos vezetéstől eltiltásokat, ahogy tették két napja egy borsodi fordossal, majd ezzel az opelessel is.

A fenti kecskeméti eset folytatása annyi volt, hogy az utca végén már várták a rendőrök a Corsát és előállították a sofőrt. A hatóság a 30 ezer forintos bírságon felül 5 hónapra eltiltotta őt a járművezetéstől.