Visszafogott és villámgyors a születésnapi BMW M5

2019.05.17. 13:20

Gondolhatnánk, hogy egy ilyen születésnapi autótól nem idegen egy kis feltűnés, ehhez képest kifejezetten visszafogott lett.

A Frozen Dark Grey II nevű sötétszürke árnyalatban gyártják majd, szintén szürke felnikkel, valamint fekete hűtőráccsal és belső kárpitokkal, sőt, a normál, vastárcsás fékekhez is fényes fekete nyergek járnak. Csak az kap aranyszínűeket, aki kerámia féktárcsákkal rendeli az autót.

Feltűnőbb dekoráció leginkább belülre jutott: jellegzetes aranysárga karbonszálas betéteket alkalmaznak a műszerfalon, az ajtókon és a középkonzolon. Meg persze ott van az „M5 Edition 35 Jahre” - felirat, amely a küszöbökön és a műszerfalon egyaránt olvasható.

Az autó műszaki újítást nem tartalmaz: a felniktől és a dekorációtól eltekintve megegyezik az M5 Competition változattal, azaz a 4,4 literes bitrubó V8-as 625 lóerős, és 750 Nm csúcsnyomatékú változatát kapja. Ezzel a gyári adatok szerint 3,3 másodperc alatt érhető el a százas tempó, és 10,8 alatt a kétszáz. És mivel itt az alapfelszereltség része az M Driver csomag, a végsebesség sem 250 km/h, hanem 304.

Az európai árat egyelőre nem sikerült kideríteni, de az M5 Competition 126 ezer eurós árából kiindulva ez sem lesz olcsó, ráadásul összesen 350 példány készül, így még Németországba sem jut száz példány. Magyarul a pénz nem lesz elég, nagy szerencse is kell, hogy valaki hozzájusson egy-egy példányhoz.