Egymillió dollárt kérnek az elektromos Jaguar E-Type-ért

2019.05.18. 18:10

Úgy látszik, ma repkednek a milliók. A Rolls-Royce 14 milliós piknikezője, és a Bentley 74 milliós könyve után itt az egymillió dolláros (~292 millió forintos), elektromos Jaguar E-Type.

jaguar-e-type-villany

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Jaguar-Land Rover gyári restauráló műhelye szeretne párat gyártani a villanymotorral hajtott klasszikus sportkocsiból, de az ára eddig nem volt hivatalos. Pontosabban továbbra sem az, ugyanis két privát cég, az Evolution E-Types és Electrifi fogott össze nagyon hasonló autók építésére, és ők már végső árat is tudnak mondani: bő egymillió dollárt kérnek az egyedi autóért.

A duó azt ígéri, hogy erősítenek a karosszéria merevségén, hogy megbírkózzon a 450 lóerős villanymotor erejével. Az új erőátviteli rendszerhez igazítják a futóművet és a fékeket, valamint kap villanyszervót is az autó. Az átalakítások ellenére azt ígérik, hogy az E-Type súlya gyakorlatilag változatlan marad. Azt egyelőre nem tudni, hogy mekkora akkupakkot raktak a kocsiba, így a hatótávról sincs információnk. A leendő vevő megnyugtatására szállítják az eredeti, hat vagy tizenkét hengeres benzinmotort is az autóhoz, ha esetleg egymillió dollár elköltése után meggondolná magát.