73 milliós könyvvel ünnepel a Bentley

2019.05.18. 15:10

Századik születésnapját egy exkluzív portrékönyvvel ünnepli a Bentley. A különleges kiadvány legdrágább darabjai többe kerülnek, mint a legtöbb ma kapható Bentley típus.

bentley-centenary-opus-1
Fotó: Bentley

A Greatness immortalized greatly című könyv 9 fejezeten keresztül, 800 oldalon mutatja be a márka százéves örökségét. A könyv borítója olyan kézzel varrott bőrből készül, mint az autók, így természetesen választhat is a vásárló néhány szín közül. Összesen 607 példányt adnak el a különleges könyvből de a négy különböző kiadás ára között elég nagy szakadék van.

Már a legolcsóbb, 500 darabos Centenary kiadás is 3000 fontba (~1,1 millió forintba) kerül, a csúcs pedig a mindössze hét darabban kínált 100 Carat edition, amiért 200 ezer fontot (~73 millió forintot) kérnek. Ahogy azt a névből már sejthetik, itt 100 karátnyi gyémánt díszíti a könyvet és a vevő választhat, hogy a borítón lévő Bentley logó fehéraranyból vagy platinából készüljön.

A középutat képviselő Mulliner verzió sem éppen olcsó, 12500 fontról (~4,6 millió forintról) indul az ára, de ha szeretnénk, hogy saját Bentley fotóink is belekerüljenek a kiadványba, vagy hogy profi sorozatot csináljanak a saját Bentley-nkről, akkor az ár akár 16 ezer fontig (~5,9 millió forintig) is kúszhat. A Mulliner kiadvány  további különlegessége, hogy 56 selyempapírra készített vízbázisú festményt tartalmaz és kapunk egy darabot a 2003-as LeMans-győztes Bentley Speed 8 versenyautó gumijából is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.